Toyotan sähköautot

Ei fossiilisia polttoaineita, ei lähipäästöjä

Toyota bZ, “beyond Zero” kertoo Toyotan sitoutumisesta hiilineutraaliin liikkumiseen – ja paljon enemmän. Aloitamme uuden, jännittävän aikakauden esitellessämme sarjan uuden sukupolven sähköautoja, jotka matkaavat vielä nollapäästöjäkin pidemmälle. Käyttäjälähtöisesti suunniteltu täyssähköperhe on täysin lähipäästötön, mutta me haluamme vielä enemmän. Haluamme muuttaa tulevaisuutta ja tehdä ajamisesta vieläkin helpompaa ja hauskempaa.

Toyota bZ4X-konseptimalli

Esittelemme vuoteen 2025 mennessä globaalisti 15 täyssähköistä mallia. Uuden Toyota bZ -täyssähköperheen ensimmäinen tulokas on bZ4X-konseptimalli. Sen sydän on erityisesti sähköautoille suunniteltu e-TNGA-alustarakenne, jonka ansiosta autolla on SUV-korimallille tyypillisesti pitkä akseliväli ja lyhyet ylitykset, ja lisäksi auto tarjoaa ruhtinaalliset sisätilat. Erittäin kykenevä nelivetojärjestelmä on kehitetty yhteistyössä Subaru Corporationin kanssa. Se yhdistettynä Toyotan ylivertaiseen kokemukseen sähköistymisestä tarjoaa käyttäjille ainutlaatuisen yhdistelmän varmuutta ja ajamisen hauskuutta. 

Lue lisää Toyota bZ -täyssähköperheestä »

Proace EV tarjoaa jopa 313 km sähköajokantaman

Toyotan ensimmäinen täyssähköinen hyötyajoneuvo, Proace EV, tarjoaa jopa 1275 kg:n kantavuuden, 1000 kg:n vetomassan ja jopa 313 kilometrin sähköajokantaman (WLTP). Toyota Proace EV -malli on saatavana kahdella eri koripituudella: Compact ja L2. Compact-korimalli on aina varustettu 50 kWh:n akustolla, kun taas L2-koripituuden yhteydessä akuston koko on valittavissa 50 kWh:n ja 75 kWh:n välillä. 50 kWh:n akusto on ladattavista tyhjästä 80 % varaustasoon noin puolessa tunnissa 100 kW:n pikalatausasemalla. 75 kWh:n akuston vastaava latausaika on noin 45 min. 

Tutustu Proace EV -malliin »

Sähköautoilun edut

Sähköautot toimivat ilman fossiilisia polttoaineita eivätkä ne tuota lainkaan lähipäästöjä. Sähkömoottori tuottaa äänetöntä ja hienostunutta voimaa, ja lisäksi moottorin tarjoama voima ja vääntö ovat välittömästi käytössäsi nostaen ajamisen mukavuuden uudelle tasolle. Paitsi että sähköautolla ajaminen on hauskaa, säästät selvää rahaa mm. alhaisemman ajoneuvoveron ansiosta. Useissa maissa, myös Suomessa, valtio tukee sähköauton hankintaa erilaisilla tuilla. Lisäksi sähköauton huoltokulut ovat tavanomaisia autoja edullisemmat, sillä kuluvia osia on vähemmän. 

Lue lisää sähköautoilusta toyota.fi-sivustolta »

Sähköauton lataaminen

Toyotan sähköauton lataaminen on helppoa ja vaivatonta, lataatpa autoasi kotona, työpaikallasi tai yleisestä sähköauton latauspisteestä.

Lataaminen kotona

Sähköauton tai ladattavan hybridin lataaminen onnistuu kotioloissa myös ilman varsinaista kotilatausasemaa auton mukana tulevalla tilapäislatauslaitteella (virta 8 A, jännite 230 V, teho 1.8 kW), mutta emme suosittele jatkuvaa lataamista kotipistorasiasta. Tutustu myös Toyotan avaimet käteen -periaatteella myytäviin laadukkaisiin kotilatausasemiin. 

Julkiset latausasemat ja kotilatausasemat 

Monet kauppakeskukset tarjoavat asiakkaiden käyttöön AC-latausasemia. Lataaminen tällaisen ulkoisen vaihtovirtalatausaseman kautta on selkeästi nopeampaa kuin esim. pistorasiasta lataaminen kotioloissa. Toyota on myös tuonut myyntiin omat, sen tiukat laatuvaatimukset täyttävät kotiasennettavat latausasemat sähköautoja varten. Voit ostaa latausaseman autokaupan yhteydessä lisävarusteena avaimet käteen -periaatteella.

Pikalataus

Pikalatausasemia löytyy niin suurimmista kaupungeista ja esim. useilta huoltoasemilta. Käytettäessä 100 kW:n DC-pikalatausasemaa voidaan auton normaali, 50 kWh:n akusto ladata tyhjästä 80 % varaustasoon noin 30 minuutissa, ja 75 kWh:n vastaava latausaika on n. 45 minuuttia.

Toyota tarjoaa mielenrauhaa

Kuten kaikki muutkin osat Toyota-autoissa, sähköautojemme akustot on suunniteltu kestämään. Lisää mielenrauhaa tuo akustoille myöntämämme 8 vuoden / 160 000 km takuu. 

Voit luottaa siihen, että kun sähköautosi akusto tulee tiensä päähän, se hävitetään turvallisella ja vastuullisella tavalla. Lisäksi pyrimme kierrättämään yli 50 % hybridiakun painosta.

Tutustu Toyotan sähköistettyihin vaihtoehtoihin