Pesu ja vahaus

Muutamalla pikku toimenpiteellä pidät autosi kunnossa ja siistinä. Toyota Car Care -autonhoitosarja on suunniteltu juuri Toyota-autojen materiaaleja ajatellen. Suosittelemme niitä.

Ohessa pesu- ja vahausohjeita, mutta kaikkein helpoimmalla pääset, kun ajat meille.

Autosi ansaitsee pari perusteellista pesua vuodessa. Toimi näin!
  • Ulkopesu, johon kuuluu myös auton alustan pesu. Pesukoneen harjat eivät ulotu kaikkialle, joten puhdista ovien kehykset ja peilien katveet käsin.
  • Vanteiden pesu tehdään renkaanvaihdon yhteydessä. Käytä hapotonta pesuainetta ja huuhtele runsaalla vedellä, jotta kumi tai alumiinivanteen pinta ei vaurioidu.
  • Poista konepellin alta sinne kertyneet lehdet, roskat ja lika. Puhdista ja öljyä saranat sekä lukot, tarkista pyyhkimien sulat ja vaihda tarvittaessa.
  • Sisätilojen puhdistus sujuu kätevimmin imurilla. Pese myös matot ja ikkunalasit, käy läpi muoviosat puhdistusaineella.

Tuo autosi pesuun meille.
Kuivaus

Auton kuivaus on tärkeä osa auton pesua ja maalipinnan hoitoa. Kuivaus puhdistaa auton maalipinnan niistäkin paikoista, joihin on mahdollisesti jäänyt likaa.

Parhaat apuvälineet auton kuivaukseen ovat säämiskä tai mikrokuituliina.  Molemmilla saa aikaiseksi kuivaa, puhdasta, naarmutonta pintaa kunhan tietää, mitä tekee.

Itse auton kuivaaminen tapahtuu molemmilla välineillä samalla tavalla ja samassa järjestyksessä ylhäältä alaspäin. Liu’uta. kuivausvälinettäsi kevyesti edestakaisin maalipintaa pitkin, älä siis paina vaan liu’uta. Aloita katolta tai konepelliltä ja kuivaa autosta helmalevikkeet ja lokasuojien kaaret viimeiseksi.

Vahaus

Pesun ja kuivauksen jälkeen on vahauksen vuoro. Vaha kannattaa levittää kevyin pyörivin liikkein pieni määrä kerrallaan. Levittäessä on hyvä muistaa, että vähemmän on enemmän eli ohuemman vahakerroksen avulla lopputuloksen saa tasaisemmaksi ja paremmaksi.  Levitä vahaa pienelle alueelle kerrallaan ja kiillota alue saman tien ja siirry sen jälkeen seuraavalle alueelle. Vahausta ei kannata suorittaa suorassa auringonpaisteessa.

Pyyhkimisessä on hyvä käyttää täysin puhdasta mikrokuituliinaa tai pehmeää kangasta. Pyyhkiminenkin tehdään pehmein pyörittävin liikkein yksi aluekokonaisuus kerrallaan.

Kuluneen maalipinnan vahaaminen

Mikäli auton maalipinta on päässyt kulumaan, on suositeltavaa tehdä ns. kaksivaiheinen vahaus. Käytä ensin vahaa, joka poistaa tehokkaasti hapettunutta maalipintaa. Sen jälkeen vahaat autosi loistavan kiillon antavalla Toyota Car Care -vahalla.

Maalipinnan pienten vaurioiden korjaus

Pieniä maalivaurioita varten Toyotalla on tarjolla auton väriset paikkamaalit ja maalikynät. Lisäksi paikkauksen voi tehdä myös Stickerfix-tuotesarjalla.

Aja autosi pesuun meille!